Produkt tygodnia
Sprawdzony Produkt

Olej z pestek winogron 500 ml

Cena:25.50PLN
tak
Do koszyka
masz pytania?

Jasnozielony olej uzyskuje się z tłoczonych na zimno pestek winogron. Jest niezwykle bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT), które mają właściwości łagodzące, a także nawilżające.

 

Olej z pestek winogron bardzo dobrze się wchłania i błyskawicznie działa: nawilża i odżywia skórę. Doskonale tonizuje i reguluje wydzielanie sebum zapobiega powstawaniu stanów zapalnych i wyprysków. Olej z pestek winogron zastosowany w preparatach kosmetycznych dla skóry łojotokowej i trądzikowej, poprawia gospodarkę lipidami- łój staje się rzadszy i nie czopuje ujść gruczołów łojowych, co min. zapobiega powstawaniu zmian trądzikowych. Olej jest łatwo absorbowany przez skórę, charakteryzuje się dobrą smarowalnością i brakiem nadmiernej tłustości po aplikacji.  Stosowany w preparatach do skóry suchej i delikatnej. Obecne w oleju nienasycone kwasy tłuszczowe wraz z fosfolipidami tworzą strukturę błony komórkowej, regulując jej płynność i aktywność enzymów. Najaktywniejszy z nich - kwas linolowy odgrywa istotną rolę w procesach metabolicznych skóry. Obecna w oleju frakcja niezmydlająca się w postaci fitosteroli wzmacnia lipidową barierę naskórka - chroniąc skórę przed odwodnieniem.

Po użyciu oleju z pestek winogron skóra jest odświeżona, pory są zamknięte, a skóra na długo pozostaje matowa. Może być użyty do masażu ciała.



Poj. 500 ml

Olej z pestek winogron 500 ml - Cechy
Cechy
Pojemność500 ml

Osoby, które kupiły ten produkt kupiły także: